Política 11/03/2015

Unió abandona Rull a Madrid

Cap membre destacat d'UDC assisteix a l'esmorzar informatiu del coordinador general de CDC a l'hotel Ritz, que coincidia a la sessió de control del Congrés, on només hi havia Pere Macias i dos diputats d'Unió

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Josep Rull, durant l'entrevista amb Efe / Alberto Estévez

MadridFa només un mes, les diferències entre CDC i UDC es materialitzaven al Congrés amb votacions separades en el debat de presa de consideració del pacte antiterrorista. En un gest d'inequívoca transcendència política, els diputats convergents van desobeir el líder d'Unió i portaveu a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. Les reunions es van trencar i no es van reprendre fins al cap d'unes setmanes. Aquest dimecres, però, les diferències entre els dos partits que formen CiU s'han tornat a posar de manifest a la capital espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cap membre destacat d'Unió ha assistit a l'esmorzar informatiu del coordinador general de Convergència, Josep Rull, a l'hotel Ritz de Madrid, un lloc de trobada habitual de la plana major econòmica i política de la ciutat. Preguntat sobre si se n'ha adonat Rull, ha matisat que el senador Manel Plana Ferran l'ha acompanyat. L'únic a la taula de presidència del Ritz. Cap diputat d'Unió al Congrés hi era.

En canvi, sí que hi ha assistit el portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries i els diputats Carles Campuzano (que ha presentat Rull), Jordi Xuclà, Marc Solsona, Imma Riera, Carles Pàramo, Feliu Guillumes i Carme Sayós.

Coincidència amb la sessió de control al Congrés

L'esmorzar coincidia amb la sessió de control al Congrés i activitats al Senat, però Duran tampoc era a l'hemicicle de la cambra baixa perquè està malalt, segons fonts del partit. El mateix passa amb el portaveu adjunt de CiU al Congrés i membre d'Unió, Josep Sánchez Llibre. Pera a UDC, és "normal que els diputats de CDC hagin anat a la conferència de Rull, però també és lògic que els diputats de CiU es quedin a l'hemicicle quan es pregunta a Mariano Rajoy".

Unió volia així evitar la imatge dels escons buits durant una pregunta al president del govern espanyol sobre les "prioritats que té l'executiu en política industrial" que havia de fer Duran. Al final, al Congrés només hi havia el portaveu adjunt de CDC, Pere Macias, que ha fet la pregunta, i els diputats d'Unió Montserrat Surroca i Toni Picó.

De totes maneres, i segons les mateixes fonts, tant Duran com Sánchez Llibre ja no tenien previst anar a l'esmorzar de Rull al Ritz perquè coincidia amb la sessió de control.

Els diputats de Convergència al Congrés no volen donar "transcendència política" als fets. "No ens sentim desemparats", assenyalen.

stats