FINANCES PÚBLIQUES
Política 12/08/2013

ICV reclama al Govern que expliqui al Parlament on aplicarà els 3.000 milions d'ajustos el 2013

Josep Vendrell registra una resolució que insta l'executiu a detallar on faran les retallades necessàries per tancar amb un 1,58% de dèficit

Ara
2 min

BarcelonaEl grup parlamentari d'ICV-EUiA ha registrat una proposta de resolució al Parlament que insta el Govern a presentar "un informe de transparència pressupostària" per detallar els ingressos i les despeses que comportarà la pròrroga pressupostària i a publicar-ho al portal creat recentment, Transparència Gencat. Segons va avançar l'ARA, l'executiu català haurà d'aplicar ajustos per valor de 3.000 milions d'euros per reduir el dèficit del 2,17% amb què va tancar el 2012 a l'1,58% fixat per al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que demanem és molt senzill: que el govern apliqui la transparència que predica i no negui al Parlament i a la ciutadania la informació per saber quines retallades i quins ingressos impliquen la pròrroga pressupostària", ha manifestat en un comunicat el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, que assegura que "el projecte de pressupost del 2013 no es presenta per raons polítiques i per evitar debatre públicament les noves retallades". "No presentant els pressupostos, el Govern no és que vulgui evitar les retallades, sinó que el que pretén és amagar-les", afegeix el dirigent ecosocialista.

Si la resolució s'aprova, l'executiu haurà de detallar els ingressos, les despeses, l'execució de les partides pressupostàries per programes, capítols, articles i conceptes per departaments i organismes, així com mostrar els pressupostos inicials, les modificacions, el pressupost definitiu, les reserves, disposicions obligacions i pagaments, entre algunes altres qüestions. A més, Vendrell també exigeix que durant el primer trimestre del 2014 el Govern presenti l'informe corresponent al conjunt de la pròrroga pressupostària i que el Parlament en faci un debat monogràfic a l'hemicicle, no en comissió.

De la mateixa manera, Vendrell ha registrat una bateria de 249 preguntes dirigides als diferents departaments de la Generalitat per exigir conèixer quin ajustament s'ha produït en l'execució del pressupost prorrogat del 2012.

stats