Política 29/05/2014

La Joventut Socialista de Catalunya exigeix “canvis profunds” per “refundar el moviment socialista”

L'executiva de la JSC fa arribar una carta als militants en què reclama un "gir d'esquerres", tot i que manté l'aposta per una consulta "amb un acord entre governs" previ

Acn
1 min

BarcelonaLa Joventut Socialista de Catalunya (JSC), l'organització juvenil del PSC, reivindica "canvis profunds al partit". Així ho ha fet saber l'Executiva en una carta que ha fet arribar als militants després de conèixer els resultats de les eleccions europees. La JSC creu que els resultats obtinguts en els comicis europeus fan "imprescindible" una "agenda de renovació per impulsar la regeneració interna" al PSC, i demana així que reaccioni de manera contundent després de la derrota electoral i la creixent disminució de suports interns i externs. Tant és així que exigeixen arribar a "una refundació del moviment socialista català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta no parla ni d'exigir dimissions ni de reclamar congressos extraordinaris. I, de fet, fa més incís en el canvi en les formes polítiques i el missatge que en l'estructura o el lideratge del PSC. Així, entre les poques concrecions que fan, aposten per "l'elecció de candidats mitjançant processos de primàries obertes", "l'elecció dels líders per votació de tota la militància, mitjançant un congrés", o fer "un gir d'esquerres per combatre les desigualtats creixents que l'austeritat genera dia a dia al nostre país, al nostre Estat i al nostre continent".

On no reclamen canvis ni viratges és en el terreny nacional i de la consulta. Seguint fil per randa els postulats de la direcció del PSC, l'executiva de la JSC referma el seu compromís amb "el dret a decidir" i garanteix "a la ciutadania que el resultat de la seva votació serà determinant per definir el futur de Catalunya".

stats