Política 29/05/2018

Rodríguez Ibarra: "L'independentisme em preocupa molt més que el que hagi robat el PP"

L'expresident socialista d'Extremadura afirma que el Procés és el problema "principal" i "el més greu" que té Espanya ara mateix

Ara
2 min
L'expresident extremeny, Rodríguez Ibarra

BarcelonaL'expresident d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra assegura que l'independentisme li preocupa "molt més" que els casos de corrupció que afecten el PP, i afirma que el procés català és el problema "principal" i "el més greu" que té Espanya ara mateix. El socialista va fer aquestes declaracions ahir al programa 'La ventana' de la Cadena SER, on va afirmar que "l'independentisme ens afecta a tots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Rodríguez Ibarra diu: "L'independentisme, en aquests moments, m'inquieta i em preocupa molt més que el que hagi robat el PP perquè [els independentistes] volen robar una part de l'instrument que jo, com a polític, he necessitat per fer una política d'igualtat". En la mateixa línia, l'històric dirigent socialista assegura: "L'estat que tenim ara mateix és l'estat que volíem durant el franquisme. Aquest estat descentralitzat, democràtic, reconeixedor dels fets diferencials, reconeixedor de les cultures diverses que existeixen a Espanya era el que volíem". "Per aquest estat jo anava als concerts de Lluís Llach a cantar «llibertat, amnistia i Estatut d'Autonomia». Llavors, si treuen una part d'aquest estat, és com si em traguessin una roda del cotxe amb què he vingut a l'estudi", assegura. I conclou: "L'únic instrument que té l'esquerra per fer una política d'igualtat és l'estat, i jo no estic disposat a permetre que ens el vulguin prendre, i menys que ho facin perquè se senten superiors als altres".

Respecte a la moció de censura de Pedro Sánchez contra Rajoy, Rodríguez Ibarra considera: "Sigui quin sigui el resultat, el que em preocupa moltíssim és que l'estratègia d'estat, que estava més o menys articulada, contra el secessionisme català s'ha desmuntat. Si guanya Pedro Sánchez, serà molt difícil que el PP col·labori amb ell amb aquesta estratègia; i si perd Pedro Sánchez, serà molt difícil que Rajoy confiï en ell per fer i articular de nou l'estratègia".

Finalment, i preguntat per si Pedro Sánchez ha fet bé presentant la moció, Ibarra evita mullar-se i afirma: "Independentment del resultat, crec que qui hi surt guanyant és el secessionisme català".

stats