VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Política 07/04/2015

El PSOE suspèn de militància López Aguilar

La comissió de garanties d'igualtat ha pres aquesta decisió arran de la seva imputació per violència de gènere i l'ha apartat també del grup Socialista del Parlament Europeu

Agències
1 min
Juan Fernando Lopez Aguilar, en un acte de campanya del PSC / ACN

MadridEl PSOE ha decidit aquest dimarts suspendre de militància i apartar temporalment l'eurodiputat i exministre de Justícia Juan Fernando López Aguilar del grup Socialista al Parlament Europeu, arran de la seva imputació per un presumpte delicte de violència de gènere, que es dirimirà al Tribunal Suprem, segons ha informat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE ha reunit d'urgència a la comissió de garanties d'igualtat un dia després de conèixer la decisió d'un tribunal de Les Palmes de Gran Canària de remetre a l'alt tribunal la denúncia cursada contra l'europarlamentari per la seva exdona. El partit també afegeix que, "en funció dels fets que es vagin coneixent", aplicarà les mesures previstes en el seu codi ètic.

Després de la seva convocatòria, López Aguilar havia anunciat que demanaria la seva suspensió cautelar de militància. En una entrevista radiofònica, havia assegurat que és innocent i que l'acusació de la seva exdona és "radicalment falsa".

stats