RELLEU AL PSOE
Política 16/06/2014

López Aguilar descarta optar a la secretari general del PSOE

L'eurodiputat creu que no té temps d'articular una plataforma de suport per recollir els avals necessaris

Efe
1 min

MadridL'eurodiputat Juan Fernando López Aguilar ha descartat aquest dilluns optar a la secretaria general del PSOE per entendre que no té el temps per muntar una estructura que l'ajudi en la recollida d'avals, i ha confiat que el nou líder aposti per la integració i no l'exclusió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, López Aguilar ha explicat que ha dedicat aquest cap de setmana a reflexionar "molt seriosament" des de la seva terra natal, les Canàries, sobre si es presentava o no.

La seva anàlisi és que la dedicació "intensa i absorbent" amb la qual porta treballant cinc anys al Parlament Europeu, i el seu "lliurament" a la campanya electoral passada no li ha permès preparar plataformes que poden activar-se de manera immediata en la recollida d'avals, i menys encara tenint en compte que ningú treballava amb aquest escenari de congrés extraordinari.

La "voladura" de l'agenda prevista que va suposar, segons la seva opinió, la decisió del líder, Alfredo Pérez Rubalcaba, de convocar un congrés extraordinari, dóna facilitats als que des del Congrés dels Diputats portaven mesos preparant aquestes plataformes pensant en les primàries.

A qui guanyi finalment li ha demanat que es comprometi a "reintegrar" al partit als millors recursos humans i als millors referents del PSOE i que acabi amb qualsevol temptació de "sectarisme o exclusió", que en els últims anys "ha descapitalitzat severament" els socialistes.

stats