Política 24/02/2018

El poder judicial veu en les paraules de Torrent un "atac" a la convivència

Considera una "desqualificació greu" que un representant institucional parli de "presos polítics"

Ara
1 min
Carlos Lesmes, president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, en una imatge de finals del mes de gener.

BarcelonaEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) considera "un atac" a la convivència el discurs del president del Parlament, Roger Torrent, en què defensa l'existència de "presos polítics" durant un acte al Col·legi d'Advocats, davant del ministre de Justícia, Rafael Català, el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús Maria Barrientos, i el fiscal superior, Francisco Bañeres, que se'n van anar de la sala a mitja intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat fet públic aquest dissabte, el CGPJ considera una "desqualificació greu" que un representant d'una institució, com és Torrent, parli de "presos polítics". Segons el màxim òrgan de representació dels jutges, les paraules del president del Parlament van més enllà de la crítica judicial i ataquen el model de convivència de l'Estat: "Afirmar l'existència de presos polítics, i en especial que ho faci un representant institucional, és una desqualificació molt greu de la funció judicial que transcendeix el mateix Poder Judicial i ataca frontalment el nostre model de convivència basat en el respecte a la llei".

El CGPJ insisteix que els jutges actuen des de "la més absoluta independència": "Les situacions de presó provisional que es donen als tribunals espanyols són com a conseqüència de decisions judicials motivades i adoptades en el curs d'un procés amb totes les garanties", diu el CGPJ.

Per la seva banda, l'Associació de Fiscals ha agraït a través de Twitter la reacció de Barrientos i Bañeres per defensar la "dignitat" dels representants del ministeri públic i l'estat de dret.

stats