Política31/05/2012

Junqueras, sobre la cimera del pacte fiscal: "Mas deia el mateix que fins ara i Duran, el contrari"

El líder d'ERC diu a RAC1 que donarà suport al president de la Generalitat mentre continuï defensant la Hisenda pròpia. Celebra que el PSC se sumi al pacte, sempre que sigui per afegir-se a un concert econòmic "a la basca i a la navarresa"

Ara

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat la diferència de posicions entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre el pacte fiscal, aquest dimecres en la cimera al Palau de la Generalitat. Junqueras diu que ara mateix ERC defensa el mateix que Mas, una Hisenda pròpia per a Catalunya, però ha alertat que no és el que vol Duran. "[A la reunió] Vaig sentir dir al senyor Duran una cosa diferent que al senyor Mas", ha dit Junqueras en una entrevista a RAC1. "Mas deia el mateix que sempre, i Duran, el contrari".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És evident que al Parlament hi ha un ampli consens des de l'octubre passat perquè els ciutadans de Catalunya recaptin i gestionin els seus impostos, i no podem perdre temps, hem d'anar per feina", ha remarcat. I ha afegit: "Si el president Mas parla d'Hisenda pròpia i el portaveu Francesc Homs diu després [davant la premsa] que el model que defensa és el que defensa ERC, això vol dir que defensem el mateix".

Cargando
No hay anuncios

En canvi, però, segons Junqueras, "hi ha diferències significatives en la manera i en el to" del que deien Mas i Duran a la cimera a porta tancada entre els líders polítics catalans. Junqueras celebra que el PSC se sumi al pacte, sempre que sigui per afegir-se a un concert econòmic "a la basca i a la navarresa".