Política 27/06/2014

Junqueras fa una crida als catalans a cedir les seves dades fiscals a la Generalitat

El president d'ERC considera "imprescindible" farcir d'informació la Hisenda catalana i diu que l'actitud del Govern en aquest sentit és "molt millorable"

Laia Vicens
1 min
ERC ha engegat avui la campanya "Construïm la Hisenda Catalana" / ALEIX MOLDES (ACN)

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet aquest divendres una crida a la ciutadania de Catalunya perquè lliuri les seves dades fiscals a la Hisenda catalana. El líder dels republicans ha remarcat que el fet de donar aquesta informació és "imprescindible per poder fer la feina en el present i en el futur més immediat". L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha activat un mecanisme telemàtic per facilitar el lliurament voluntari de dades dels contribuents, una recollida d'informació necessària per començar a bastir l'estructura tributària catalana. Junqueras ha apuntat que l'actitud del Govern en aquest sentit és "molt millorable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha valorat també la informació publicada aquest divendres a l'ARA, sobre la carta enviada per Hisenda a la Generalitat per advertir que no autoritzarà el fitxatge de tècnics cap a l'Agència Tributària de Catalunya. El president d'ERC ha dit que "forma part de l'actitud habitual de l'Estat en tots els àmbits que fan referència als ciutadans de Catalunya", però ha remarcat que "estem convençuts que els ciutadans de Catalunya sabran trobar els camins adequats per fer valer els seus drets i fer respectar les seves necessitats i interessos".

Oriol Junqueras, acompanyat d'un grup de diputats d'ERC, ha fet aquestes declaracions a la presentació de la iniciativa "Construïm la Hisenda Catalana".

stats