Política16/01/2019

Junqueras i Romeva reclamen Puigdemont, Marta Rovira i Ignacio Cosidó com a testimonis en el judici del Procés

Sol·liciten la pericial de dos relators de l'ONU perquè expliquin "el significat del dret a l'autodeterminació dels pobles"

Europa Press

MadridL'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l'exconseller Raül Romeva reclamen en el seu escrit de defensa de cara al judici pel Procés l'assistència d'un total de 95 testimonis, entre els quals hi ha l'expresident Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, tots dos fugits de la justícia. A la llista també hi és el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit de defensa, a què ha tingut accés Europa Press, es demana citar Puigdemont "a través de cooperació judicial internacional a la Casa de la República" perquè presti declaració a través de videoconferència i amb la garantia d'acudir a l'acte assistit d'un advocat. Se sol·licita la mateixa garantia respecte a Rovira, de qui no s'especifica el lloc on s'ha de desenvolupar la videoconferència.

Cargando
No hay anuncios

Sobre Cosidó, la defensa de Junqueras i Romeva demana que se'l citi perquè expliqui quina intervenció o coneixement va tenir el president del tribunal, Manuel Marchena, en les decisions de configuració del nou Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "i els pactes polítics duts a terme referents a això".

Aquesta prova també persegueix que Cosidó relati "quines comunicacions o reunions ha tingut amb aquest magistrat" per acreditar elements sobre els quals es fonamentaran qüestions prèvies "per vulneració del dret a jutge imparcial" que es plantejaran a l'inici de la vista.

Cargando
No hay anuncios

L'escrit, de 147 pàgines, inclou la petició d'esmentar també el que va ser secretari d'estat de Seguretat José Antonio Nieto, diferents càrrecs policials i de la Guàrdia Civil i, dins el capítol de proves pericials, la del relator de l'ONU David Kaye i l'expert independent de les Nacions Unides Alfred-Maurice de Zayas, "perquè exposin davant del Tribunal l'abast actual i significat del dret a l'autodeterminació dels pobles".