Política 25/10/2011

Es rebutgen 178 candidatures pel 20-N, un 13% del total

Madrid i Barcelona són les províncies amb més candidatures tombades. S'han aprovat les d'Equo i Amaiur

Efe
1 min

MadridLes juntes electorals provincials han rebutjat fins a 178 candidatures (un 14,4% del total) per a les eleccions generals del proper 20 de novembre. Del total, 99 pertanyen a candidatures que es volien presentar al Congrés dels Diputats i 19 al Senat, i formen part de 39 formacions polítiques diferents. Les juntes han proclamat 1.145 candidatures repartides en les 52 circumscripcions electorals. Les coalicions Equo i Amaiur han rebut l'aprovació de totes les candidatures que havien presentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De les rebutjades destaquen les d'Unió Comunista d'Espanya (UCE) i Per un Món més Just (PUM+J), partits que tenien l'esperança de concórrer als comicis electorals amb totes les seves candidatures. Les juntes electorals provincials han vetat la totalitat de les candidatures presentades pel Partit del Moviment Ciutadà 15-M. D'altra banda, del Partit Humanista se n'han rebutjat sis candidatures, i la Falange de les JONS, el Partit Obrer Socialista Internacional (POSI) i el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) han tingut quatre candidatures rebutjades.

El 19 d'octubre el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava les 85 formacions que presentaven candidatures (1.323 en total) que aspiraven a poder-se presentar al 20-N. Amb la decisió presa per les juntes electorals, les províncies més castigades són Madrid –amb 21 candidatures tombades–, Barcelona –amb 13–, València i Alacant –amb 11, ambdues. Cal destacar que s'han respectat la totalitat de candidatures presentades a les províncies d'Àlaba, Astúries, Càceres, Guipúscoa, Osca, Lleó, Lugo, Múrcia, Palència, Las Palmas, Ourense, La Rioja, Segòvia, Sòria i Terol.

stats