POLÍTICA
Política 18/07/2012

El jutge del cas Millet declara CDC responsable civil i li imposa una fiança de 3,2 milions

CDC va rebre fons de l'Associació Orfeó Català "a través d'entregues opaques de diners en efectiu" per valor de 2.314.495 euros realitzades en el període 2002-2008 pels imputats Fèlix Millet i Jordi Montull

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl jutge que investiga el saqueig al Palau de la Música ha declarat Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) responsable civil "a títol lucratiu" i li ha exigit que presti una fiança per valor de 3,2 milions d'euros, sota l'amenaça de l'embargament dels seus béns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria feta pública aquest dimecres a la tarda, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, assegura que hi ha indicis que CDC va rebre fons de l'Associació Orfeó Català "a través d'entregues opaques de diners en efectiu" realitzades en el període 2002-2008 pels imputats Fèlix Millet i Jordi Montull, amb la col·laboració de Gemma Montull. Els van entregar, segons el jutge, als tresorers de CDC Carles Torrent –que va morir el març del 2005– i al seu substitut, l'imputat Daniel Osàcar.

Aquestes entregues de diners van reportar un total de 2.314.495 euros i van ser rebuts tant directament com a través de la fundació Trias Fargas –actual CatDem.

També hi ha indicis de que CDC va ser beneficiària d'una desviació de fons de la Fundació del Palau per un import de, com a mínim, 982.583 euros, instrumentalitzada mitjançant facturacions falses a empreses com News Letter i Letter Graphic entre els anys 2007 i 2009.

Suposadament, els pagaments de la facturació falsa es van fer amb càrrec a donacions que el Palau havia rebut de l'empresa Ferrovial, "sota l'aparença de l'acord de patrocini" entre les dues empreses. "Les donacions obeïen al pagament de comissions per obra pública adjudicada a Ferrovial", destaca el jutge.

stats