Política 13/12/2017

El jutjat admet a tràmit la querella col·lectiva per les càrregues policials de l'1-O a Girona

Els advocats preveuen que el procés serà "llarg i complex" però confien que permeti aclarir que l'acció policial va ser fruit "d'un pla consensuat"

Acn
1 min
Imatge d'arxiu de la càrrega policial a Sant Julià de Ramis

GironaEl jutjat ha admès a tràmit la querella col·lectiva per les càrregues policials de l'1-O interposada pels Ajuntaments de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva i que han tramitat el col·lectiu de voluntaris Dret a Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La querella es dirigeix contra els agents que van actuar, els seus comandaments i els responsables polítics de l'operatiu contra el referèndum per tortures, lesions i delictes contra els drets individuals.

El portaveu dels advocats, Albert Carreras, assegura que aquest és un "pas molt important", perquè permetrà que els ajuntaments puguin demanar diligències amb l'objectiu d'acreditar que les càrregues no van ser "una acció espontània" sinó el resultat "d'un pla premeditat i consensuat".

Carreras ja avança, però, que el procediment serà "llarg" perquè més de 200 ferits han interposat denúncia contra les càrregues (que s'incorporen a la querella). L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit que l'admissió a tràmit permetrà investigar a fons "la violència extrema" que va suposar "aquella jornada d'opressió" per "destil·lar-ne responsabilitats".

stats