PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 08/01/2022

L’alcalde que vol una Sevilla referent de la diversitat sexual

Amb l’arribada d’aquest economista a l’alcaldia de la capital andalusa s’ha reobert el tòpic entre la Sevilla tradicional i la moderna

2 min
L’alcalde que vol una  Sevilla referent de la diversitat sexual

Al segle XXI no hauria de ser un fet remarcable que algú acudís amb la seva parella al ple que l’havia d’investir nou alcalde de Sevilla. Però, amb l’extrema dreta qüestionant drets i llibertats bàsiques, encara ho va ser quan dilluns Antonio Muñoz (La Rinconada, 1959) ho va fer de la mà del Fernando. L’endemà en una entrevista a Efe destacava que molts dels que van assistir a l’acte li van comentar que el que més els va agradar del discurs va ser evidenciar la seva homosexualitat amb naturalitat. “No crec que em perjudiqui, i tampoc em preocuparia, perquè no serien persones alineades amb els temps que corren”, va assegurar, i va afegir: “He de reconèixer que m’ha sorprès la reacció positiva d’alguna gent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou alcalde socialista agafa les regnes d’una ciutat que “camina pel camí de la tolerància” i de ser “referent en la diversitat sexual”. Amb l’arribada d’aquest economista a l’alcaldia de la capital andalusa s’ha reobert el tòpic entre la Sevilla tradicional i la moderna. A Muñoz, que resideix al casc antic del municipi -exponent de les tendència més cosmopolites-, se li atribueix un perfil laïcista que podria xocar amb les cofradies i els actes religiosos. Com a alcalde s’ha compromès a governar per a tothom i no oblidar els barris més pobres com Amate, Los Pajaritos i Las Tres Mil Viviendas.

Militant del PSOE des del 1983, ha fet poca vida orgànica de partit i molta de gestor. Abans que Juan Espadas li cedís el testimoni per fer el salt a la cursa autonòmica, Muñoz era el tinent d’alcaldia d’Hàbitat Urbà, Cultura i Turisme. Ha liderat l’estratègia de projecció internacional de Sevilla amb l’objectiu de convertir-la en la “metròpoli del sud d’Europa”.

stats