Eleccions municipals
Política 21/03/2023

L'alcaldessa de Sabadell destitueix i denuncia un company del PSC per amenaces

Marta Farrés li va comunicar dijous que no comptava amb ell de cara a les eleccions municipals

ARA
2 min
Marta Farres, alcalderssa de Sabadell

Barcelona"Qui fins ara era regidor i tinent d'alcaldessa Jesús Rodríguez m'ha amenaçat i coaccionat amb actitud agressiva i m'ha intentat fer xantatge amb difondre denúncies falses si no canviava la decisió de no incorporar-lo a la proposta de candidatura electoral del PSC". És un dels sis tuits que ha fet l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dilluns al vespre per anunciar que no només no inclourà Rodríguez a les llistes, sinó que el destitueix de manera fulminant i el denuncia per amenaces.

Farrés va comunicar-li la decisió dijous passat, però ha estat aquest dilluns quan la tensió ha arribat a la seva màxima expressió al despatx de l'alcaldessa. "No acceptaré mai cap xantatge, vingui de qui vingui", ha subratllat ella públicament.

El cas també ha estat posat en coneixement del PSC que, segons l'alcaldessa, ha decidit suspendre de militància Rodríguez, que fins avui era el tercer tinent d'alcaldia de Sabadell i el responsable de l'àmbit de cohesió territorial, desenvolupament urbà, seguretat i civisme de la capital vallesana. Ell ha respost per Facebook, negant la major: "Avui Marta Farrés em difama per ser honest. Ahir li vaig enviar un correu electrònic on li vaig exposar la meva preocupació en detectar irregularitats i connivència en la gestió d'un expedient de SMATSA [una empresa dedicada als residus i la neteja]. Les persones honestes no durem en política".

Protocol anti-assetjament

El PSC de Sabadell ha iniciat el procediment per suspendre de militància i de tots els càrrecs orgànics Rodríguez, i s'ha comunicat la situació al comitè de garanties del partit perquè es valori l'activació del protocol anti-assetjament. En un comunicat, la formació explica que la decisió de prescindir d'ella es devia a "la pèrdua de confiança política" derivada de diverses queixes de diferents col·lectius. En la reunió de dilluns també hi va participar el primer tinent d'alcaldia, Pol Gibert. En aquella conversa, segons fonts del partit, els va reclamar que li arreglessin la situació per assegurar-li una bona sortida. L'alcaldessa s'hi va negar.

L'executiva local del partit, que es va reunir aquest mateix dilluns d'urgència, ha assegurat sentir un absolut rebuig a les "actituds intimidatòries i masclistes" de Rodríguez i ha traslladat un "total suport" a Farrés. "Exigim el lliurament immediat de l'acta de regidor, l'activació de protocol anti-assetjament del PSC i la seva expulsió de l'organització", conclouen en el comunicat.

stats