L'amfitrió de Joan Carles I que va adaptar velers perquè pogués navegar assegut

Pedro Campos, nebot de Calvo-Sotelo, és el millor regatista de l'Estat amb divuit campionats del món

2 min
Joan Carles I navegant assegut amb Pedro Campos a Sanxenxo

BarcelonaCom ara fa un any, el president del Club Nàutic de Sanxenxo, Pedro Campos (Cuntis, 1950), ha tornat a allotjar per segon cop a la seva casa de Nanín el rei emèrit des que va fugir d'Espanya fa tres anys. Ell és una de les persones més properes a l'exmonarca des que es van conèixer el 1983 a través de l’empresari català Josep Cusí (propietari del Bribón) gràcies a la seva passió per les regates. De fet, Joan Carles I pot navegar perquè Campos ha adaptat velers antics perquè pugui competir assegut i així esquivar els problemes físics que des del 2009 li impedien practicar el seu esport preferit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regatista gallec va estudiar enginyeria naval, però ho va deixar de seguida perquè la considerava una carrera massa tècnica. No va ser cap impediment en la seva trajectòria professional i esportiva. Ell mateix va teixir les veles del vaixell amb què va obtenir el primer triomf internacional el 1976. Arran d'aquell títol, va decidir crear una companyia que fabricava veles i va acabar presidint la nord-americana North-Sails, líder del sector, amb qui es va fusionar. La gestió amb els seus deu germans d'un dels balnearis de més renom a Galícia, propietat del seu pare, i les activitats nàutiques li han fet acumular una fortuna de 30 milions, que ha engreixat amb inversions financeres.

Aquell títol internacional seria el primer dels 18 campionats del món que ha assolit, i és l'únic patró que ha guanyat 5 títols mundials consecutius, a banda de proclamar-se 10 cops campió d'Espanya. És un palmarès únic que li ha valgut la Medalla d'Or de la Reial Orde del Mèrit Esportiu, la distinció més important atorgada a Espanya.

Campos, nebot de Leopoldo Calvo-Sotelo, el segon president espanyol des de la restauració de la democràcia i un dels fundadors d'UCD, no va rebre l'emèrit a l'aeroport, com va fer l'any passat, amb la seva segona dona, que té 30 anys menys que ell. L'esperava al seu xalet, on Campos assegura que mai parlen de política amb Joan Carles I: "Els polítics tenen el seu paper i ell el seu", afirmava en una entrevista.

stats