Diada 2023
Política 03/07/2023

L'ANC presenta una Diada de confrontació que acabarà a la plaça Espanya de Barcelona

Tindrà quatre columnes que acabaran confluint

2 min
Representants de l'ANC, Òmnium, el Consell per la República i les entitats que donen suport a la manifestació de la Diada, aquest dilluns a les Fonts de Montjuïc

BarcelonaLlibertat, llengua i cultura, país i sobirania. Aquests seran els valors protagonistes de la manifestació que per dotzè any consecutiu convocarà l'ANC per la Diada i que enguany acabarà a la plaça Espanya de Barcelona, rebatejada per l'Assemblea com a plaça del Primer d'Octubre. Una manifestació de "confrontació" amb un "enemic" comú, Espanya, i una crida a la unitat perquè l'independentisme afronti una nova fase del Procés: "Els dos anys de negociació amb Espanya han fracassat i ara és moment de passar de les paraules buides a l'acció i a la confrontació", subratlla el manifest polític de l'Assemblea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plaça Espanya serà el punt de confluència de la manifestació, que portarà com a lema "Via fora", inspirat en una expressió medieval de defensa de les llibertats. La samarreta d'enguany serà de color blau simbolitzant Europa, ara que Espanya ostenta la presidència rotatòria de la UE. I el recorregut sortirà des de quatre indrets diferents, cadascun d'ells simbolitzant un dels valors protagonistes de la Diada del 2023. La columna Llibertat sortirà de la Ciutat de la Justícia; Llengua sortirà de l'Escola Proa, un centre nascut ja en català el 1966 en ple franquisme; Cultura començarà el seu trajecte des de la plaça dels Països Catalans, davant l'estació de Sants; i per acabar, Sobirania sortirà des de la plaça Letamendi, on hi ha la seu de l'Agència Tributària espanyola.

Recorregut de la Diada

estació de Sants

plaça

Letamendi

Tarragona

Sants

Escola Proa

Aribau

Gran Via

Ciutat de la Justícia

plaça

Espanya

plaça

Universitat

Tarragona

Gran Via

Aribau

Ciutat de la Justícia

Plaça Espanya

Escola Proa

Estació de Sants

Plaça Universitat

Plaça Letamendi

Tarragona

Gran Via

Aribau

Ciutat de la Justícia

Plaça Espanya

Escola Proa

Estació de Sants

Plaça Universitat

Plaça Letamendi

La presidenta de l'Assemblea, Dolors Feliu, ha estat acompanyada per representants d'Òmnium, del Consell per la República i d'altres entitats que se sumen a l'impuls de la manifestació. "No ens podem permetre el luxe que ni un sol independentista es quedi a casa. Malgrat el descontentament i que hi hagi gent decebuda, als carrers no hi pot faltar ningú", ha subratllat Joaquim Forn, vicepresident d'Òmnium i un dels presos polítics del Procés. Malgrat les diferències estratègiques amb l'ANC, Òmnium ha decidit sumar-se com cada any a les mobilitzacions de la Diada que organitza l'Assemblea. "Nosaltres sempre hem estat per la confrontació", ha assegurat Forn.

"L'Onze de Setembre el carrer ha de canviar el curs dels esdeveniments", ha apuntat Feliu, que ha denunciat la "dominació espanyola". L'ANC segueix sent molt crítica amb els partits polítics –aquesta mitjanit acaba la consulta interna per decidir si demanen el vot nul o l'abstenció pel 23-J–, dels quals en denuncia "l'immobilisme" i n'exigeix "la fi de l'autonomisme".

stats