Política 19/04/2023

L'emèrit es deixa veure a Londres abans de la seva visita a Sanxenxo

Joan Carles I, que ha assistit aquesta nit al Chelsea-Madrid, aterrarà avui a Espanya per segon cop des que es va exiliar

2 min
Joan Carles I a Stamford Bridge per veure el Chelsea-Reial Madrid

BarcelonaA tan sols quatre mesos de complir els tres anys d'exili, a Joan Carles I ja fa temps que les acusacions de corrupció no semblen treure-li la son. La inviolabilitat que el protegia com a monarca o la prescripció dels delictes pels quals se'l perseguia han arxivat la major part de les causes contra ell i fins i tot es permet fer-ne broma, tal com va demostrar el maig de l'any passat en el seu primer retorn a Espanya. Tot i que la seva actitud incomoda profundament tant a la Moncloa com a la Zarzuela, tot fa pensar que la seva segona visita a Sanxenxo, on aterrarà aquest dimecres, es convertirà en un nou xou mediàtic que evidenciarà la impunitat de l'emèrit. De moment, aquest dimarts s'ha deixat veure a Londres, on fins i tot ha anat a veure el partit de Champions League que enfrontava el Chelsea i el Reial Madrid.

A la capital del Regne Unit, l'emèrit ha aprofitat també per veure's amb alguns amics. Segons ha revelat el Daily Mail, el pare de Felip VI ha sopat aquest dilluns a la nit amb diverses persones a l'exclusiu club Oswald, que és al centre de la capital britànica i del qual formen part la reina consort Camil·la, el príncep Guillem o l'ex primer ministre Boris Johnson. Diverses fotografies testimonien la trobada, que s'ha allargat fins a les 23 hores i de la qual l'emèrit ha sortit acompanyat de dos guardaespatlles i saludant somrient els periodistes que l'esperaven fora.

El que finalment no va poder fer va ser dinar amb Carles III, una possibilitat amb la qual s'havia especulat les últimes hores. Serà, finalment, aquest dimecres a mig matí quan volarà fins a Vigo, per desplaçar-se posteriorment amb cotxe fins a Sanxenxo. Allà s'hi estarà la resta de la setmana i aquest cap de setmana està previst que participi en una regata a bord del Bribón.

L'emèrit no ha volgut perdre's l'oportunitat de navegar amb el seu vaixell, tot i que la seva segona visita a terres espanyoles no havia d'arribar fins al juny, després de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig. El canvi en el calendari ha afegit encara més malestar tant al govern espanyol com a la casa reial, per a qui les vistes desacomplexades de Joan Carles I s'han convertit en una pedra a la sabata. "Ha de tenir en compte la repercussió que tingui per al procés electoral, per al seu fill", deien fa uns dies a l'ARA fonts de la Zarzuela. Un neguit que, com l'ombra de la corrupció, sembla que no preocupa gens a l'emèrit. "Explicacions, de què?", ironitzava ara fa un any responent a preguntes dels mitjans.

stats