L'exdiputat dels comuns Josep Vendrell es perfila com a cap de gabinet de Yolanda Díaz

L'històric membre d'ICV era fins ara el coordinador del grup parlamentari d'En Comú Podem a la cambra catalana

2 min
Josep Vendrell, en una imatge d'arxiu l'any 2016 a la seu d'ICV

BarcelonaL'exdiputat dels comuns i històric membre d'ICV Josep Vendrell es perfila com el nou cap de gabinet de la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz, segons ha pogut saber l'ARA. El fins ara coordinador del grup parlamentari d'En Comú Podem deixaria les seves funcions a la cambra catalana per fer el salt a Madrid en els pròxims dies, tot i que el ministeri de Treball encara no dona per tancats els canvis i preveu confirmar-los en els pròxims dies. Vendrell va ser diputat al Parlament i també al Congrés de Diputats, a més d'haver format part de la direcció de l'extinta ICV. També havia sigut cap de gabinet de l'exconseller Joan Saura al departament de Relacions Internacionals i Participació i havia assumit la secretaria de Relacions Institucionals i Participació al departament d'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Yolanda Díaz i Josep Vendrell havien coincidit i compartit grup al Congrés de Diputats, i és d'aquí que neix la bona relació que, segons expliquen fonts pròximes a l'exdiputat, encara tenen actualment. Vendrell va ser número tres a les eleccions generals del 20 de desembre del 2015, en la llista encapçalada per Xavier Domènech que va guanyar els comicis a Catalunya, i va repetir a la candidatura per les eleccions del juny del 2016. Va ser diputat a la cambra baixa fins al 2019. El fet que Vendrell es traslladi al govern espanyol obra una via de comunicació directa dels comuns amb Yolanda Díaz, ja que l'exdiputat és una de les persones de confiança de Jéssica Albiach, la líder dels comuns al Parlament.

Aquest dimecres la també ministra de Treball ha pres possessió del càrrec de vicepresidenta tercera després de la marxa de Pablo Iglesias del govern espanyol per presentar-se a les eleccions del 4 de maig de la Comunitat de Madrid. També ho ha fet la nova ministra de Drets Socials, Ione Belarra, i Nadia Calviño, que passa a ocupar la vicepresidència segona de l'executiu espanyol. Amb aquests canvis, l'executiu espanyol passa a tenir quatre vicepresidències que, per primer cop en la història, estaran ocupades per quatre dones.

stats