Política 27/04/2018

L'ACM proposa que els municipis expliquin "amb objectivitat" el que va passar l'1 d'octubre

La intenció és recopilar la informació i traslladar-la als tribunals

Ara
1 min
El president de l'ACM, David Saldoni, durant una roda de premsa

BarcelonaL'Associació Catalana de Municipis (ACM) proposa que els municipis adherits a l'entitat elaborin informes "amb objectivitat i rigor" sobre el que va passar durant el referèndum de l'1 d'octubre. En una roda de premsa celebrada aquest divendres a la seva seu, el seu president, David Saldoni, ha presentat la iniciativa "Informes de la Veritat", que pretén recollir "dades, testimonis, suports audiovisuals, denúncies o informes mèdics que permetin donar objectivitat a la descripció dels fets".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ACM considera que els processos judicials oberts es basen en informació dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i que, en canvi, s'ha deixat de banda els ajuntaments, que ha qualificat d'"estructura d'estat". "S’ha obviat la representativitat del món local, la seva legitimitat, i s’ha criminalitzat molts municipis i els seus ciutadans", ha denunciat Saldoni. L'alcalde de Sallent ha criticat que no s'hagi demanat informació sobre l'1 d'octubre als ajuntaments i ha assegurat que l'ACM vol "contribuir a defensar el bon nom i l'honor dels municipis". "No actuem de part, sinó que volem que tothom pugui tenir accés a la informació i que sigui útil", ha insistit.

L'entitat calcula que al juliol haurà pogut recopilar tota la informació per així posar-la a disposició de les parts i els jutjats que instrueixen causes obertes vinculades a l'1-O.

stats