Política 03/01/2017

Un jutge obliga l'Ajuntament de Torredembarra a tornar a penjar la bandera espanyola i retirar l'estelada

En una segona sentència, el jutjat contenciós de Tarragona també els obliga a penjar la fotografia oficial del rei en "un lloc preferent" de la sala de plens

Ara
1 min
Façana de l'Ajuntament de Torredembarra de l'octubre de 2014

BarcelonaL'Ajuntament de Torredembarra haurà de retirar l'estelada i tornar a col·locar la bandera espanyola en el pal oficial de l'edifici consistorial. La sentència, d'un jutjat contenció de Tarragona i que s'ha donat a conèixer aquest dimarts, és la resposta a un contenciós administratiu que va interposar la Delegació del govern espanyol a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'estelada, que oneja al capdamunt de l'edifici, és l'única bandera present a l'Ajuntament, ja que els pals de les banderes del consistori estan buits.

Aquest dimarts, un altre jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha declarat nul l'acord del ple del 31 de juliol de 2015 on l'Ajuntament de Torredembarra va acordar col·locar una fotografia del rei, juntament amb una imatge del president de la Generalitat, de mida carnet damunt de la porta d'accés a la sala de plens. Aquesta segona sentencia, obliga al consistori a col·locar en "un lloc preferent" de la sala de plens la fotografia oficial del rei.

stats