Política 21/05/2018

L'alcaldessa de Berga denuncia ser víctima d'un "judici polític" i no jurídic

El fiscal manté la petició de mig any d'inhabilitació per no haver despenjat l'estelada del balcó del consistori en període electoral

Ara
1 min
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la sortida dels jutjats de Manresa

BarcelonaEl judici a l'alcaldessa de Berga ha quedat vist per a sentència després que Montse Venturós hagi comparegut aquest dilluns davant el jutjat penal número 2 de Manresa, acusada d'un delicte de desobediència per no haver despenjat l'estelada del balcó del consistori durant les campanyes electorals catalanes i generals del 2015. Venturós ha denunciat sentir-se víctima d'un "judici polític" i no jurídic. La fiscalia ha mantingut la petició de mig any d'inhabilitació i una multa de 540 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida dels jutjats, i acompanyada pel seu advocat, l'exdiputat de la CUP Benet Salellas, Venturós ha explicat que durant el judici ha volgut "refermar i visibilitzar que els tribunals espanyols actuen en plena connivència amb l'Estat i amb totes les formes de repressió al poble català".

Als jutjats de Manresa, membres de la plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga, l'anomenada Democràcia vs Tribunals, s'han concentrat per donar suport a Venturós, a qui han rebut amb aplaudiments a la sortida del judici. La plataforma ha convocat una altra concentració al vespre a Berga.

La causa contra Montse Venturós havia sigut arxivada pel jutjat de Berga a principis del 2017, però la fiscalia va recórrer contra la decisió i l'Audiència Provincial va reobrir el cas el maig del mateix any. L'alcaldessa de Berga va ser detinguda el 4 de novembre del 2016 per no haver-se presentat a declarar als jutjats dues vegades.

stats