Política 16/09/2018

Lamela pren possessió demà com a nova jutge del Tribunal Suprem

Va processar Trapero per sedició i va instruir la causa del Procés abans que passés al TS

Efe
1 min
Lamela, a l'arribada de l'Audiència Nacional

MadridLa jutge Carmen Lamela, que va processar per sedició a l'Audiència Nacional el major dels Mossos Josep Lluís Trapero i que va instruir la causa del Procés abans que passés al Tribunal Suprem (TS), prendrà possessió dilluns al matí com a nova magistrada de la sala penal d'aquest tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho farà al costat dels altres dos nous membres d'aquesta sala, el fins ara president de l'Audiència Provincial de Madrid, Eduardo de Porres, i la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Susana Polo.

Amb les incorporacions de Polo i Lamela, seran tres les dones que integraran la sala penal del Suprem. Cap d'elles està, de moment, al tribunal que jutjarà els líders independentistes processats en la causa del Procés.

No pot jutjar el Procés

Lamela no podria pronunciar-se sobre cap aspecte d'aquesta causa, ja que va ser ella la primera jutge que va investigar els fets a l'Audiència Nacional i qui va dictar les primeres ordres de presó contra els Jordis, Oriol Junqueras i diversos exconsellers.

Tampoc podria decidir sobre la causa d'Altsasu, en el cas que arribés al Tribunal Suprem (actualment, està en mas de la sala d'apel·lacions de l'Audiència Nacional). Lamela va ser qui la va instruir i va processar per delictes de terrorisme els agressors dels guàrdies civils i les seves parelles en aquesta localitat.

En l'acte de demà, que estarà presidit pel president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), també prendrà possessió Dimitry Berberoff com a nou jutge de la sala tercera contenciosa administrativa. A més, Fernando Rodríguez Rey prendrà possessió com a fiscal en cap de la secretaria tècnica de la Fiscalia General de l'Estat.

stats