Política 29/06/2014

L'ANC donarà suport a la decisió que prengui el Parlament si no es pot fer la consulta

L'entitat ha organitzat un assaig de la V de l'11 de Setembre aquest diumenge a les Borges Blanques

Acn
2 min

LleidaL'Assemblea Nacional Catalana donarà suport a qualsevol proposta del Parlament de Catalunya en cas que no s'acabi fent la consulta, sempre que sigui pacífica i democràtica. Ho ha dit la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a les Borges Blanques, on aquest diumenge un miler de persones han assajat la V de l'Onze de setembre. Forcadell està segura que l'estat espanyol, possiblement a través de la corona, oferirà una tercera via. Però de moment l'ANC es fixa en treballar per la consulta i incentivar la campanya del doble 'sí', que arribarà al seu punt àlgid amb la Diada de l'Onze de Setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte d'aquest diumenge a les Borges Blanques ha sigut el segon preludi de la concentració que l'Assemblea Nacional Catalana organitzarà l'11 de setembre a Barcelona. Després de l'assaig de la setmana passada a les Terres de l'Ebre i d'aquest que s'ha fet a les Garrigues, l'organització està convençuda que serà un èxit. Segons Carme Forcadell, l'Onze de Setembre "marcarà el punt àlgid de la campanya cap al 'sí-sí'". La presidenta de l'ANC està convençuda que "guanyarà la independència, perquè és el que vol la majoria de la societat com a única solució viable als problemes de Catalunya". L'ANC, ha dit, treballa "per la consulta però sobretot per la independència".

El coordinador territorial ANC Garrigues i Garrigues històriques, Josep Maria Nogué, ha celebrat l'alta participació dels garriguencs a la V de les Borges Blanques. Segons ha explicat "era un repte a nivell comarcal, encara que a les Garrigues hi ha una majoria social favorable a la consulta i l'any passat, en proporció, va ser una de les comarques que va mobilitzar més gent a la Via Catalana". L'acte ha rebut persones de tots els pobles de la comarca i del Segrià.

Abans de la concentració que s'ha fet al costat del Parc del Terrall, els alcaldes de la zona s'han reunit amb el vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Roigé, amb l'objectiu d'estipular el paper dels Ajuntaments durant els propers mesos, després que aquest dissabte l'AMI assumís el seu compromís per donar suport a la societat civil i convocar plens extraordinaris l'endemà que el president Artur Mas convoqui oficialment la consulta.

stats