Política 14/03/2018

L'ANC ajorna fins a les 14.00 h la votació electrònica a les eleccions al secretariat nacional per la polèmica amb Antonio Baños

Agustí Alcoberro: "Si Baños no pot ser candidat és que estem fent alguna cosa molt malament"

Acn
2 min
El nou portaveu de Súmate, Antonio Baños

BarcelonaLa junta electoral de l'ANC ha decidit ajornar fins a les 14.00 h la votació electrònica després de l'exclusió d'alguns dels seus candidats, com Antonio Baños, que va desfermar polèmica entre els membres de l'entitat i en l'acte de presentació de tots els candidats aquest dimarts al vespre. Durant aquestes hores, els exclosos podran presentar les al·legacions que creguin oportunes, segons informa l'entitat. El mateix Baños ha anunciat en una entrevista a RAC1 que ha presentat un recurs perquè considera que va ser a la tertúlia d'aquesta mateixa emissora "com a periodista i no com a candidat". "Això forma part del meu 'modus vivendi', és la meva manera de guanyar-me el pa", ha defensat Baños per justificar la seva presència a la tertúlia de RAC1. Baños s'ha mostrat "sorprès" per la decisió de la junta electoral de l'entitat sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident de l'ANC, Agustí Acoberro, ha afirmat en aquest sentit: "Si el company Antonio Baños no por ser candidat al secretariat nacional de l'ANC és que estem fent alguna cosa molt malament". I ha afegit: La República Catalana que construïm només pot ser democràtica". L'exdiputat de la CUP va ser apartat del procés electoral per haver participat en una tertúlia de RAC1 en ple període electoral.

Alcoberro responia així a un altre tuit del diputat de Junts per Catalunya i exdirigent d'Òmnium, Quim Torra, en què assenyalava que "seria un formidable exercici de radicalitat democràtica si la resta de candidats demanessin la seva readmissió [de Baños]".

De fet, en l'acte de presentació dels candidats del secretariat nacional aquest dimarts al vespre es van aixecar algunes veus crítiques com les del candidat David Minoves, president del CIEMEN, que va considerar un "error" que Baños no hi fos i va lamentar la "indefensió" tant d'ell com dels altres candidats que en van ser exclosos. A l'altre plat de la balança, el candidat Adrià Alsina, cap de premsa de l'entitat, va recordar que els exclosos ho van ser per motius especificats al reglament.

Entre els motius d'exclusió entre la resta de candidats, la junta electoral subratlla que genèricament els més habituals han sigut la falta d'aval territorial formalitzat, "amagar informació rellevant sobre afinitats polítiques" i "fer campanya fora dels actes programats".

Els exclosos són Alexis Azuaje, Antonio Baños, Pere Camps, Xavier Ludevid i Elisenda Romeu com a candidats a representació nacional, i Jordi Alemany, Adrià Aragonès, Miquel Àngel Audí, Neus Cerdà, Marcel·lí Corominas, Francesc Esteve, Gràcia Ferrer, Joan Folch, Joan Martínez, Sergi Masip, Eva Riera, Mateu Rodes i Tomàs Sayes com a candidats de representació territorial.

stats