INDEPENDENTISME
Política 23/01/2011

Laporta espera que SI presenti una candidatura en les eleccions a les Corts Valencianes

En la presentació del partit a València ha remarcat que "cal estendre l'onada d'independentisme tranquil, pacífic i responsable" perquè és el que "fa forat"

Acn
1 min
El líder de Solidaritat, Joan Laporta, saluda el dirigent del PSAN, Josep Guia, a la seva arribada a l'acte que ha celebrat aquest diumenge a Valencia amb simpatitzants i adherents valencians a SI.

ValènciaJoan Laporta confia que el congrés nacional que Solidaritat Catalana per la Independència que se celebra al febrer decideixi presentar candidatura per a les eleccions a les Corts Valencianes, que es faran al maig. El líder de SI, que aquest diumenge ha presentat el seu projecte a València, ha reconegut "l'empenta" que donen a la formació els valencians del seu equip directiu, Alfons López Tena i Isabel-Clara Simó. "Aquí ho teniu més difícil però sou conscients que heu de treballar", ha encoratjat els simpatitzants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els quatre diputats de SI al Parlament han participat en la primera presa de contacte de la formació amb els simpatitzants valencians de cara a la conformació de possibles llistes electorals.

Laporta ha cridat a "estendre l'onada de l'independentisme tranquil, pacífic i responsable" perquè "és amb aquestes característiques que l'independentisme fa forat".

L'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó ha assegurat que la independència dels Països Catalans "ha deixat de ser una pancarta" i ha convidat els assistents a "no perdre el temps intentant convèncer els espanyols". Simó s'ha demanat què ha fet la Generalitat Valenciana per als valencians i ha instat a la proclamació unilateral de la independència amb caràcter no violent i amb presència d'observadors internacionals.

Més de 300 persones han assistit a l'acte. Per Laporta, l'intent d'agressió dels ultradretans de la ciutat "s'ha de deixar en el terreny de l'anècdota" i ha comparat "l'estètica rància" dels agressors amb la dels presents a l'acte i ha conclòs: "Sóc al bàndol dels bons i això em reconforta".

stats