Política 24/09/2017

L'Audiència Nacional obre diligències per enaltiment de terrorisme contra militants de Poble Lliure

L'organització denuncia un "atac" de l'Estat i una "criminalització" de l'esquerra independentista

N.orriols
2 min
Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure, durant els parlaments

BarcelonaPoble Lliure ha denunciat aquest diumenge a través d'un comunicat que la fiscalia ha interposat una querella contra diversos militants d'aquesta organització independentista per enaltiment de terrorisme i que l'Audiència Nacional ha acceptat la investigació. Fins a quatre militants estarien investigats, entre ells el diputat de la CUP Albert Botran. També el portaveu de l'organització, Guillem Fuster, i els militants Ferran Dalmau i Toni Casserras. Segons l'organització, tres d'ells han estat citats a declarar i s'espera que Botran sigui cridat aviat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la seva condició d'aforat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Audiència Nacional ha obert diligències per un acte d'homenatge que es va fer al febrer al militant independentista Julià Babia, a Castelló de Farfanya, on havia mort en accident de trànsit 30 anys enrere. La fiscalia vincula Babia a l'organització Terra Lliure. "No se'n va demostrar mai cap vinculació ni va estar encausat" per aquest motiu, destaquen fonts de l'organització independentista que consideren un atac a la llibertat d'expressió la investigació de la fiscalia. En els discursos, a més, destaquen que no es fa referència en cap cas a la violència. "L'Estat actua contra Poble Lliure per una causa descontextualitzada i acomplexada amb l'independentisme dels anys 70 i 80 per tal de criminalitzar, també avui dia, l'independentisme transversal", assegura l'organització en el comunicat.

"Saben que no podran aturar la República Catalana amb arguments polítics i han optat per l'estratègia autoritària de la por i la persecució, centrant-se en aquest cas en Poble Lliure", afirma l'organització de l'esquerra independentista.

Així, Poble Lliure fa una crida a totes les forces polítiques i socials per expressar la "solidaritat" amb els investigats. "L'estat espanyol hereu del franquisme és irreformable sense una veritable ruptura democràtica que ara tenim a les nostres mans", asseguren en al·lusió al referèndum de l'1 d'octubre.

stats