Política 24/01/2015

L'AVT es manifesta contra les "traïcions" del PP i reclama "governants que no s'arronsin" davant d'ETA

El govern espanyol es defensa fent costat a l'Associació de Víctimes del Terrorisme afirmant que "cap partit ha vessat tanta sang" com el PP

Ara
2 min
Unes 2.000 persones s'han concentrat a la plaça de Colón de Madrid contra les "traïcions" del PP en matèria antiterrorista / EFE

BarcelonaL'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) s'ha concentrat aquest matí a la plaça de Colón contra el govern espanyol pels seus "incompliments electorals" i per una política antiterrorista que, diuen, atorga beneficis als membres d'ETA. La concentració ha aplegat més d'un miler de persones sota el lema "No més traïcions", amb referència a les promeses incomplertes del PP. Els incompliments que l'AVT ha destacat són no haver demanat la il·legalització de Sortu, Bildu i Amaiur, l'excarceració de membres històrics d'ETA, com el fa poc traspassat Bolinaga, la derogació de la doctrina Parot per part del Tribunal Europeu de Drets Humans o els més de 300 atemptats d'ETA que continuen sense esclarir-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta de l'entitat, Ángeles Pedraza, ha carregat contra la política antiterrorista del govern del PP. Ha afirmat que "queda molt per fer" en aquest sentit i que per afrontar la tasca encara pendent contra ETA, Espanya, ha dit, necessita governants "amb coratge, claredat moral i que no s'arronsin ni traeixin" la confiança de les víctimes. En relació a Bildu i Amaiur, Pedraza ha dit lamentant-se'n que "ETA és a les institucions" del país.

"La concentració és per alçar la veu contra aquells que tant ens van prometre quan estaven a l'oposició i que ara estan al govern i no han fet res", ha criticat Pedraza, molt dura contra el govern del PP. "Avui alguns tenen una convenció de partit a Ifema, un lloc macabre per a les víctimes", ha dit Pedraza amb referència a la vetlla de l'11-M. I encara en apel·lació al govern del PP, Pedraza ha denunciat: "Han intentat silenciar-nos, boicotejar-nos, desprestigiar-nos i reduir-nos a l'import econòmic d'una subvenció".

A la concentració hi han acudit representants de Vox, UPyD i Ciutadans, i també el Petit Nicolás, que ha afirmat que hi anava per donar suport a les víctimes, "no per fer-se la foto o fer populisme".

El govern es defensa: "Cap partit ha vessat tanta sang en aquesta defensa"

El govern del PP ha sortit al pas de les crítiques i ha fet costat a l'AVT. La vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que "passi el que passi" el govern tindrà "com a referent de la llibertat i la democràcia" les víctimes d'ETA. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que "el PP no s'entén sense la defensa de les víctimes". "No és l'únic partit que ha vessat sang, però cap n'ha vessat tanta en aquesta defensa", ha dit en relació als càrrecs públics del PP morts per ETA. El titular de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que comprèn que es pugui "fer alguna crítica" a l'executiu, però ha remarcat que "sempre està amb les víctimes".

stats