Política 31/10/2017

L'Estat cessa Albert Royo, secretari general del Diplocat

El govern espanyol va ordenar divendres la dissolució del consorci amb l'article 155, que Royo qualifica d'"abús del marc legal que tan diuen defensar"

Ara
1 min
El secretari general de DIPLOCAT, Albert Royo, durant la seva intervenció en l'esmorzar informatiu organitzat pel FOCIR

BarcelonaAlbert Royo ja no és el secretari general del Diplocat. Així ho ha explicat ell mateix amb una piulada a Twitter.

Divendres passat, quan el president espanyol Mariano Rajoy va anunciar les mesures concretes que prenia el seu govern en base a l'article 155 de la Constitució, una d'aquestes era la dissolució de les delegacions a l'estranger, el Diplocat -un consorci público-privat-, el Consell Assessor per a la Transició Nacional i altres organismes.

En declaracions a l'ARA, Albert Royo explica que "el Diplocat està tancat" però que ara s'ha de resoldre la situació dels seus 14 treballadors, sense comptar-lo a ell, que està cessat.

"El que estan fent és inconstitucional i és un abús del marc legal que tant diuen defensar. Moltes de les decisions que estan prenent són il·legal i les imposen per la força", assegura el ja exsecretari general del Diplocat.

Amb aquesta decisió, Royo argumenta que "l'Estat demostra fins a quin punt els incomoda la projecció exterior de Catalunya". I en aquest context recorda una dada: "L’1-O, la Policia Nacional marxava quan veia membres de la nostra missió diplomàtica exterior en un col·legi electoral".

Albert Royo nega haver intervingut en l'operació d'enviar mig Govern a Brussel·les, però evita dir si ara que està cessat se sumarà a treballar amb ells: "Ara vull una mica de tranquil·litat i després ja veurem".

stats