Política 06/04/2015

L'eurodiputat del PSOE Juan Fernando López Aguilar serà imputat per violència de gènere

L'exministre de Justícia, que va ser el cap de llista socialista a les europees, nega que hagi maltractat la seva dona

Europa Press
2 min
Juan Fernando López Aguilar, eurodiputat i exministre del PSOE

Las PalmasL'eurodiputat canari del PSOE, Juan Fernando López Aguilar, serà citat a declarar al Tribunal Suprem com a imputat per un delicte de violència de gènere arran d'una denúncia de la seva dona, segons fonts judicials. Un jutjat de Las Palmas farà la petició al Tribunal, com a molt tard, dimarts, perquè dilluns, en un judici ràpid, va arribar a la conclusió que hi ha indicis de delicte. Un altre jutjat de la capital canària havia desestimat una altra denúncia de qui llavors era la seva dona després que se'n retractés davant del jutge. Segons fonts properes al procés, aquesta vegada no s'ha retractat i, a més, ha aportat testimonis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre de Justícia, que va ser el cap de llista socialista a les europees, ha negat en un comunicat avui mateix que sigui "autor de maltractaments físics i verbals" a la seva exdona i garanteix que és innocent. "Sóc conscient de la gravetat dels fets, falsos. Garanteixo al meu partit, i als que confien en mi, la meva innocència", ha assegurat. López Aguilar es declara "completament aliè als fets" i diu que durant el divorci ha patit "com mai". També ha declarat que ha estat "dolorós" que persones a qui estimava i per qui ha treballat l'amenacessin que si es divorciava patiria, tal com li passa ara, una "agressió" a la seva "honorabilitat, credibilitat i feina política de tants anys".

"No ho puc consentir ni puc continuar indefens", insisteix, i afirma que es defensarà amb tots els drets que té "i la veritat". També manté que pot aportar testimonis directes, familiars, amics i gent de l'entorn de feina i col·laboradors que han vist "la pressió constant i amenaces" que hauria patit perquè no dugués endavant la ruptura matrimonial, fins i tot assegura que li van dir que el destruirien. Segons l'eurodiputat, els maltractaments són "fets falsos que no es van denunciar al seu moment" i l'acusació només vol perjudicar la seva "integritat moral" i el seu "honor".

Aguilar manté que no va denunciar les amenaces "pensant sempre en el bé dels nens" i en el "respecte a la privacitat i la intimitat de la vida familiar" però també per evitar "el dolor i el mal que això causa a una persona que exerceix responsabilitats públiques". També demana "respecte" pel seu "dolor personal" i es declara "víctima d'una altra denúncia falsa".

stats