Política 01/10/2013

Belloch demana la suspensió de l'autonomia de Catalunya

L'exministre i actual alcalde de Saragossa ho ha plantejat al Senat en cas que s'insisteixi en la consulta sobiranista. Assegura que la finalitat d'ETA i del procés català és la mateixa, encara que els mètodes siguin diferents

Acn
1 min

BarcelonaL'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha plantejat que el Senat suspengui l'autonomia de Catalunya si insisteix en la consulta. En declaracions a la Cadena SER, ha recordat que la Constitució preveu aquesta funció de la cambra alta si una comunitat incompleix les regles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Una de les poques funcions que té el Senat és suspendre l'autonomia. El govern pot proposar al Senat que s'adopti una mesura de suspensió, per exemple en matèria electoral o de seguretat", ha dit Belloch, que també ha fet al·lusió a les declaracions que va fer diumenge relacionant ETA amb Catalunya.

Ha insistit que la finalitat de la banda terrorista i del procés català és la mateixa, encara que els mètodes siguin diferents. "Hi ha algunes possibilitats, com la que preveu la Constitució, suspendre l'autonomia, que és una de les poques funcions que té el Senat", ha avisat.

Sobre les afirmacions que va fer el cap de setmana passat vinculant ETA amb el procés català, ha assegurat que "no és que pretengui comparar", però la finalitat de la banda i dels que volen la consulta "és la mateixa, que Catalunya decideixi el seu futur, i no pot, el decideix Espanya". Ha reconegut, però, que els mètodes en el cas català "són legítims, fins i tot democràtics". "Però el final no", ha conclòs.

stats