POLÍTICA
Política 12/01/2014

Llamazares: "El PP està portant Euskadi pel mateix camí que Catalunya"

Adverteix que hi ha en marxa una "estratègia de polarització" alimentada tant pels populars com per l'esquerra abertzale que condueixen cap a una "nova fractura" entre constitucionalistes i nacionalistes bascos

Ara / Efe
1 min
Gaspar Llamazares, en una imatge d'arxiu

MadridEl diputat d'IU Gaspar Llamazares ha afirmat aquest diumenge que l'"estratègia del còlera" que està seguint el PP i la "gestió desastrosa" del Ministeri de l'Interior amb el procés de Pau duran a Euskadi "pel mateix camí que Catalunya". A tomb de la gran manifestació d'aquest dissabte a Bilbao secundada per PNB, Sortu, EA, Aralar, Alternatiba, Geroa Bai, ELA i LAB, entre altres entitats, Llamazares ha alertat que hi ha una estratègia de "polarització" de la situació al País Basc, en què "estan interessats el PP i el món abertzale", que "no és bona ni per finalitzar un procés terrorista ni per ser solidària amb les víctimes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el diputat ha defensat que el que IU vol és que "culmini la dissolució" d'ETA i que es produeixi la "necessària reconciliació en aquest país". Segons la seva opinió, el govern de Mariano Rajoy no està responent a cap d'aquestes "prioritats", perquè "només respon al 'tea party'" del PP.

En marxa una "nova fractura"

"Així no anem bé, perquè el PP farà pinya amb la dreta més extrema, però al país hi haurà una nova fractura entre constitucionalistes i no constitucionalistes o entre forces majoritàries a l'Estat i a Euskadi", ha sostingut.

stats