Política 08/02/2013

Llanos de Luna amplia l'ofensiva contra els municipis que es declaren territoris lliures

Igualada, Girona, Celrà, Viladamat, Sant Julià de Ramis, Borges, Cervià i el Consell Comarcal de les Garrigues són alguns dels ens locals que han estat denunciats per aprovar mocions independentistes

Ara / Acn
1 min
ICV reclama que Llanos de Luna expliqui la imposició de banderes

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, no en vol deixar passar ni una. Diversos ajuntaments catalans han estat denunciats per l'Estat per aprovar mocions en què es declaraven territoris lliures i sobirans, o bé, com en el cas d'Igualada, per instar el Parlament de Catalunya a "iniciar tots els mecanismes per acabar constituint un estat català amb plena sobirania, de manera democràtica i dins de la Unió Europea". Els contenciosos consideren que els acords dels ajuntaments d'aquests municipis són nuls "de ple dret" i s'excedeixen d'una simple declaració de principis ideològics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els municipis denunciats hi ha Igualada, Girona, Viladamat, Celrà, Sant Julià de Ramis, Borges, Cervià i el Consell Comarcal de les Garrigues. També és possible que en les properes setmanes sigui denunciat el consistori de Capellades. "Ens estan dient que un ple municipal, amb uns regidors legalment escollits per la ciutadania, ja no té potestat ni tan sols per fer posicionaments polítics", va afirmar ahir l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.

"Crec que si en aquesta ciutat quedava algú que no fos independentista, ara té les raons per ser-ho", va dir dimecres l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va carregar contra "l'obsessió malaltissa" de Llanos de Luna. I és que la delegada del govern espanyol també s'està dedicant a denunciar els municipis que es neguen a hissar la 'rojigualda' o bé per aprovar mocions demanant la hisenda pròpia, com ara Vilablareix.

stats