Política 03/07/2013

Llanos de Luna usarà de nou la residència oficial de Pedralbes

Feia nou anys que la torre no s'utilitzava. Fonts de la Delegació del govern espanyol asseguren que s'hi trasllada per raons de seguretat i que es farà el "condicionament mínim" per entrar a viure-hi

Ara
2 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, es traslladarà a viure a la residència oficial prevista per al seu càrrec i que fa nou anys que no s'utilitza. Es tracta d'una torre al carrer de l'Abadessa Olzet, al barri de Pedralbes a Barcelona, que és patrimoni de l'Estat des del 1977. Durant aquest primer any i mig que fa que ocupa el càrrec, De Luna havia optat per viure al seu domicili particular, però finalment farà la mudança "recomanada pels cossos de seguretat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Delegació del govern han explicat a l'ARA que els cossos de seguretat consideren que la residència de De Luna "no reuneix les condicions necessàries per garantir la seguretat" de la dirigent del PP i, en canvi, la residència oficial sí que està preparada per a aquest dispositiu. A més, insisteixen que es farà el "condicionament mínim i imprescindible" perquè la delegada hi entri a viure sense que suposi una gran despesa, una xifra que per ara es desconeix. A mode d'exemple, asseguren que no farà reformes a la cuina i ni tan sols s'arranjarà la piscina de la finca, que "seguirà tapada i sense ser utilitzada".

A la residència de Pedralbes hi van viure Ferran Cardenal, que va ser governador civil –figura anterior a la del delegat de govern– durant el govern de Felipe González, entre el 1982 i el 1992; Julia García-Valdecasas, que va ocupar el càrrec quan José María Aznar era president, entre el 1996 i el 2003, i Susanna Bouis, que va agafar el relleu de Valdecasas fins al 2004. En canvi, el seu successor, el socialista Joan Rangel, va decidir viure al seu domicili particular i traslladar allà el dispositiu de seguretat. Tampoc Montserrat García Llovera, que va ocupar el càrrec uns mesos, va optar per traslladar-se a Pedralbes.

stats