Política 13/02/2015

Els partits acorden suprimir els interventors als col·legis electorals

Acorden incorporar la ILP de la llei electoral als treballs de la ponència

Efe
1 min

BarcelonaEls partits de la ponència de la llei electoral han acordat avui, divendres, suprimir els interventors als col·legis electorals, i deixar només la figura dels apoderats. Han pactat, també, incorporar als seus treballs la setmana que ve la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre aquesta matèria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els grups parlamentaris s'han assegut en la tercera reunió de la ponència després que es reprenguessin els treballs que havien quedat interromputs durant més d'un any.

Els partits treballen amb l'objectiu de tancar la llei electoral catalana, de forma completa i sense fragmentar, abans dels comicis del 27 de setembre.

No obstant això, avui no s'han arribat a acords en el capítol més controvertit, el del sistema electoral, que inclou qüestions com el nivell de proporcionalitat i de representació territorial o el tipus de llistes (obertes, bloquejades o desbloquejades).

Però els grups sí que han coincidit a suprimir els interventors dels partits polítics i que les seves funcions les assumeixin els apoderats.

També han acordat que incorporaran als treballs de la ponència la ILP sobre la llei electoral, una vegada hagi superat el debat de les esmenes a la totalitat en el ple del Parlament previst per a la setmana que ve.

stats