Política 30/07/2015

Mas crida a concentrar el vot sobiranista en Junts pel Sí perquè és el que "temen" a Madrid

El president de la Generalitat admet que les eleccions del 27-S no seran "normals" però la convocatòria serà "inatacable"

Roger Mateos
2 min

Cerdanyola del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a concentrar el vot sobiranista en la candidatura unitària de Junts pel Sí, perquè és la que de veritat "temen" a Madrid. Davant el consell nacional de CDC, reunit aquest dijous per aprovar els noms dels candidats que s'integraran a la candidatura unitària de Junts pel Sí, Mas ha subratllat que "cada amenaça, cada insult i cada intent de joc brut" que arriba des de l'Estat demostra que "el projecte que temen" és Junts pel Sí, perquè "saben que és la llista que articula nacionalment Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha demanat una reflexió als catalans que defensen la sobirania del país que puguin inclinar-se per altres candidatures (no ha arribat a mencionar ni Unió ni la CUP) perquè tenen "por, incerteses o no ho veuen del tot clar" o perquè "algú de nosaltres no agrada prou". "Que no es despistin de llista, aquesta és la forta, la que pot defensar el país més que ningú, la que més impressiona a fora", ha reblat Mas, convençut que la seva llista és la que "realment planta cara" davant l'Estat. I ha insistit que no pot haver-hi sobiranistes que "es despistin" i acabin votant "partits que al final acabaran en el 'no'" a la independència.

Mas ha assegurat que "pels mètodes tradicionals de l'autonomia no resoldrem la sobirania". Ha explicat que el decret de convocatòria que signarà dilluns complirà amb la "normativa" vigent i "serà inatacable des del punt de vista jurídic". "Una altra cosa és que el 27-S no seran unes eleccions normals, són eleccions plebiscitàries per la llibertat i la sobirania de Catalunya", ha puntualitzat.

Mas entén que dins dels blocs favorables al 'sí' i al 'no' "hi ha matisos" i que no és el mateix aquell que defensa el "'Viva España', i punt final", que algú que no acabi de fer el pas cap a l'independentisme per "por" o per rebuig a algun líder del 'sí' en concret, "però a l'hora de comptar no es comptaran els matisos".

stats