Política 11/03/2015

El Lluçanès votarà si vol ser comarca el proper 26 de juliol

La pregunta i els detalls de la consulta es concretaran en les properes setmanes

1 min
La consulta al Lluçanès ja té data / ACN

Els alcaldes del Lluçanès han acordat celebrar un procés participatiu per consultar els ciutadans si volen convertir-se en comarca el proper 26 de juliol, una data vàlida després de les eleccions municipals del 24-M. El president del Consorci, Lluís Vila, ha explicat a l'ACN que tot i tenir la data, la pregunta es concretarà les properes setmanes de manera consensuada amb el Departament de Governació. Inicialment ja s'havia plantejat celebrar el procés participatiu el proper 27-S, coincidint amb les eleccions al Parlament, però Governació ho va desaconsellar argumentant que estarien bolcats en els comicis catalans i no podien assegurar donar-los tot l'acompanyament que requerien per preparar el procés

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'entre les dues propostes que han discutit els alcaldes, a banda de celebrar el procés participatiu el proper 26 de juliol, també hi havia una altra data després de les eleccions al Parlament, l'11 d'octubre. Dels 13 municipis, van assistir a la reunió 11 alcaldes, i tot i que al final no es va arribar a sotmetre a votació la data del 26-J, es va arribar al consens amb dos alcaldes que si haguessin votat haurien optat per l'abstenció.

El president del Consorci, Lluís Vila, ha explicat que s'han decidit pel 26 de juliol perquè es donava un marge coherent entre els dos comicis, cosa que els permetrà "preparar bé el procés i fer una bona campanya".

Ara els batlles hauran de consensuar les condicions amb què es durà a terme el procés participatiu per decidir el futur de la comarca. Entre els ítems que s'hauran de decidir, hi ha un dels temes més rellevants que és saber quina serà exactament la pregunta. La decisió arribarà en les properes setmanes.

stats