CANVI DE CICLE
Política 02/05/2013

ERC convoca una conferència nacional el 6 i 7 de juliol per debatre els fonaments de l'estat català

En l'acte, que tindrà lloc a l'Hospitalet de Llobregat, hi participaran representants de nacions com Escòcia, Eslovènia i el Quebec

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha presentat aquest dijous la conferència nacional que els republicans faran el 6 i 7 de juliol a l'Hospitalet de Llobregat per "configurar i debatre sobre el procés cap a la independència". "Amb aquesta conferència nacional pretenem que es resolguin moltes incerteses", ha explicat el dirigent d'ERC, que aspira que "la població visualitzi el procés no com a ple d'incerteses, sinó que anem definint certeses", i per "posar-hi il·lusió" per assolir "un estat més social, democràtic i més proper als ciutadans". Sigui com sigui, Salvadó ha deixat clar que en les fórmules per assolir la independència "no hi ha gaire més alternativa: o consulta o declaració d'independència per part dels electes catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ponència de la conferència anirà a càrrec de l'exconseller Joan Manuel Tresserras, tot i que podrà ser esmenada en les dotze sessions territorials que ERC durà a terme de l'1 al 8 de juny arreu del país i en la mateixa conferència. El text igualment anirà complementat amb les conclusions del debat sobre l'encaix dels Països Catalans en el procés que es va realitzar el 20 d'abril i quatre més que organitzarà la Fundació Josep Irla a l'entorn de les accions cap a un nou estat, les infraestructures i recursos energètics que haurà de contemplar, les institucions polítiques que haurà d'erigir i les implicacions econòmiques que presentarà. A la conferència també hi intervindran representants de països que han impulsat o que estan impulsant processos d'autodeterminació com Escòcia, el Quebec o Eslovènia. L'acte està obert a les 20.000 persones vinculades a ERC i JERC com a militants o simpatitzants i a acadèmics o membres de la societat civil que hi vulguin fer aportacions.

stats