ACCIÓ EXTERIOR
Política 06/05/2013

ERC creu que les "traves diplomàtiques" de les ambaixades espanyoles reforcen l'independentisme

Lluís Salvadó afirma que "sovint el menysteniment cap a les institucions catalanes ha acabat sent percebut com un menysteniment cap al poble de Catalunya"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, no s'ha mostrat gens sorprès per les pressions de les ambaixades espanyoles contra l'acció exterior catalana que ha denunciat en una entrevista a l'ARA el secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana. "No ens sorprèn, al país portem 300 anys de menysteniment", ha recordat el dirigent republicà, que també ha constat que "sovint el menysteniment cap a les institucions catalanes ha acabat sent percebut com un menysteniment cap al poble de Catalunya". Precisament, per això, ha assegurat que últimament s'ha incrementat el sentiment independentista, arran d'episodis com els de l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Salvadó ha contraposat "les actituds del Regne Unit a les que fa l'estat espanyol, un bon exemple de per què som un som". Segons ha assenyalat, l'actitud del govern britànic davant les aspiracions escoceses són les d'un "govern democràtic i respectuós", a diferència de les de l'executiu espanyol. "Les traves diplomàtiques són llegides per la població com un menysteniment cap al país i reforcen el procés cap a la consulta", ha afirmat el dirigent d'ERC.

stats