Política 14/12/2011

López Tena: "Ningú es queixa quan algú de CiU diu 'trilero' o 'galtes' a ZP"

El diputat de Solidaritat per la Independència diu que no té una voluntat "ni injuriosa ni difamatòria" i que amb aquesta polèmica s'ha volgut desviar l'atenció per part de l'oasi català

Ara
1 min
El diputat de Solidaritat Alfons López Tena ahir, quan va fer les declaracions que li van costar la reprovació de la Mesa.

BarcelonaSegons Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, la paraula cosa no té un sentit pejoratiu en català. A un nadó se li diu "quina cosa tan bonica" i ningú "s'enfada", ha recordat en una entrevista a El món a RAC1. També ha insistit que no li va dir "mamarratxa" a la presidenta del Parlament, sinó que li va etzibar que anava vestida com a tal, "que és diferent". Tot i no considerar-ho un insult, no ha dubtat en dir que "no té cap inconvenient per disculpar-se si les seves paraules haguessin ofès Núria de Gispert".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del punt de vista del diputat de Sagunt, ahir dimarts va "sortir guanyant la llibertat d'expressió a Catalunya" i ha perdut "qui va contra la democràcia" i imposa la censura. Malgrat això, no s'ha deixat felicitar per sortir-se amb la seva, diu que avui "qui s'ha de felicitar és Catalunya".

El diputat independentista opina que tot el que li va dir a De Gispert és cert, "no és injuria i no és difamació". Segons ell, CiU i "la resta de l'oasi" català volen desviar l'atenció i fer callar diputats en permetre aquestes prohibicions a la cambra. Creu que hi ha formacions dins el Parlament català que volen crear una "cortina de fum" per amagar que "Espanya ens roba".

López Tena ha afirmat que aquestes expressions que es van prohibir, arran de la petició de Ciutadans, i aquesta polèmica que s'ha format després no perjudicaran el prestigi actual del Parlament de Catalunya, "perquè ja no pot caure més avall". Des del seu punt de vista, la llibertat d'expressió "té els límits als tribunals de justícia".

stats