CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

López Tena espera que els partits que han donat suport al 10-A "siguin conseqüents i també votin al Parlament"

El candidat de SI a Barcelona, Santiago Espot, assegura que la consulta a la capital té "projecció internacional"

Acn
2 min
El candidat a l'alcaldia de Barcelona per Solidaritat, Santiago Espot

BarcelonaEl diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha assegurat aquest diumenge que "després de moltes reticències dels partits tradicionals", els seus dirigents "han anat a votar" a la consulta sobre la independència i, en aquest sentit, espera que "siguin conseqüents i també votin al Parlament". Per la seva banda, el candidat de la coalició a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot, ha assegurat que la capital catalana ha exercit "de cap i casal de Catalunya" i ha afegit que la votació "té una projecció internacional que farà que el contenciós de Catalunya amb l'estat espanyol i francès tingui un lloc més destacat a l'agenda internacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de moltes reticències dels partits tradicionals, avui pràcticament tots els seus dirigents han anat a votar; ara el que esperem és que siguin conseqüents i també votin al Parlament que és on rau la sobirania del poble de Catalunya". Això és el que ha assegurat el diputat de SI, Alfons López Tena, des d'una urna instal·lada a La Rambla.

López Tena no ha votat aquest diumenge perquè ja ho va fer de forma anticipada a la Barceloneta. Tot i això, s'ha acostat fins al capdavall de les rambles per donar suport al candidat de la coalició a l'alcaldia de la capital catalana, Santiago Espot. El diputat al Parlament ha afirmat que "la manera d'arribar a la independència és aquesta: democràtica, cívica, participativa i removent els obstacles que les institucions i que els partits tradicionals posen a la lliure voluntat del poble".

Per la seva banda, Santiago Espot ha assegurat que "Barcelona avui està exercint de manera excepcional de cap i casal de Catalunya" i ha afegit que és "la millor cloenda de tot aquest procés de consultes". En aquest sentit, Espot ha indicat que "el més meravellós és que el barceloní avui està responent com s'espera, que és amb ordre, elegància i patriotisme".

stats