Política 29/04/2014

Lucena: “La tensió anirà en augment i el millor està per arribar"

El portaveu adjunt del grup popular ha advertit a Navarro que "no només acabarà sent sospitós sinó culpable"

Meritxell Comas
2 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que l'agressió al primer secretari socialista, Pere Navarro, "mereix una condemna contundent i sense matisos". Lucena ha subratllat que li ha "sorprès" que el conseller Homs hagi dedicat gran part de la seva intervenció en la roda de premsa d'aquest dimarts al matí a difondre sospites cap al primer secretari del partit. En aquest sentit, el portaveu parlamentari dels socialistes ha assegurat que la intervenció del conseller Francesc Homs "demostra que el govern té poca feina ordinària", i ha sentenciat que "el govern no ha estat a l'altura de les circumstàncies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha llençat a l'aire la pregunta: "Vostès s'imaginen el portaveu de la Casa Blanca fent matisos sobre una agressió al cap de l'oposició? Oi que no?". I ell mateix s'ha respost: "Doncs això demostra la poca talla que avui ha tingut el portaveu del Govern a l'hora de valorar aquest lamentable episodi". Amb això, el portaveu parlamentari dels socialistes ha afirmat que el que es dedueix de les paraules del conseller Homs és l'intent de "convertir Pere Navarro en sospitós", la qual cosa ha qualificat d'inacceptable.

Per la seva banda, el portaveu del grup parlamentari de CiU ha assegurat que l'agressió no s'ha de tolerar. El diputat d'ERC Oriol Amorós ha reiterat que "no s'ha de produir violència de cap tipus, ni al senyor Pere Navarro ni a ningú", i ha demanat que no "es faci tant el ridícul volent treure profit d'un fet condemnable". El diputat de la CUP Quim Arrufat també ha lamentat l'agressió, però ha apuntat que el fet d'"estirar del fil que està fent el líder socialista ens preocupa perquè entenem que és una generalització", cosa que ha titllat "d'imprudència política temerària", i ha descartat així que l'agressió a Navarro sigui representativa de l'escenari real de Catalunya.

El portaveu adjunt del grup parlamentari popular, Santi Rodríguez, ha advertit al primer secretari socialista, Pere Navarro, que es prepari "perquè no només acabarà sent sospitós sinó culpable", ja que, segons sosté Rodríguez, "hi ha qui intenta convertir les víctimes en sospitosos". Amb això, el portaveu adjunt dels populars catalans ha volgut recordar que l'any 2013 el PP va patir 41 agressions a les seves seus. "Val la pena reiterar-ho", ha afirmat, "perquè hi ha qui pensa que aquí no hi ha conflicte". Rodríguez ha afirmat que "el conflicte anirà a més" a causa de la frustració que s'està creant arran de les falses expectatives del govern a l'entorn del debat sobiranista. Per la seva banda, la diputada de C's Carina Mejías també ha donat suport al primer secretari socialista i ha assegurat que l'agressió a Pere Navarro coincideix amb l'estat de crispació i de fractura social que està patint la societat catalana.

stats