CAS BÁRCENAS
Política 04/04/2013

Bárcenas insisteix davant el jutge en què "mai" va donar diners en mà a Ana Palacio

L'extresorer del PP afirma que mai ha tingut relació amb l'exministra, ha negat totes les acusacions i ha negat l'autoria dels documents publicats per 'El País'

Efe
2 min

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha assegurat aquest dijous que "mai" va donar diners en mà a l'exministra Ana Palacio, durant la seva declaració com a imputat per la querella per injúries que aquesta va interposar contra ell arran de la publicació d'uns documents sobre una suposada comptabilitat B del partit. En la seva compareixença davant del titular del Jutjat d'Instrucció 38 de Madrid, Juan Antonio Sáenz de Sant Pere, que només ha durat vint minuts, Bárcenas ha tornat a rebutjar l'autoria d'aquestes anotacions manuscrites que van ser publicades al diari 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat de l'exministra d'Exteriors, Jesús Castrillo, ha confirmat que l'exsenador del PP ha assegurat davant del jutge que mai ha tingut relació amb Ana Palacio i que, per tant, mai va poder donar-li cap diners en mà. Bárcenas ha negat totes les acusacions, fonamentalment l'autoria dels papers publicats a 'El País', i ha insistit que la lletra d'aquestes anotacions no és la seva, segons Castrillo. D'aquesta manera, Luis Bárcenas ha tornat a rebutjar l'autoria d'aquests fets "com fa sistemàticament", ha destacat el seu advocat, Alfonso Trallero.

Trallero ha indicat als periodistes que el seu client ha contestat a totes les preguntes que se li han formulat i ha manifestat que ni ell ni Bárcenas entenien per què eren al jutjat. L'extresorer ha arribat poc abans de les 09.00 hores a peu, des d'un aparcament proper als jutjats de plaça de Castilla de Madrid per prestar declaració. Després de comparèixer davant el magistrat durant aproximadament vint minuts, Bárcenas ha sortit de la seu dels jutjats, acompanyat del seu advocat, per pujar al seu cotxe, moment en què un espontani li ha cridat: "porc". Tant a l'entrada com a la sortida dels jutjats, Bárcenas ha declinat respondre a les preguntes dels periodistes.

La citació d'aquest dijous ha tingut lloc després que Sáenz de Sant Pere acordés admetre la querella de Palau només pel delicte d'injúries, després de desestimar la resta dels delictes que li atribuïa l'exministra, entre els quals hi havia els de corrupció, falsificació documental i coaccions. L'exministra d'Exteriors va recórrer la decisió del jutjat de rebutjar la querella contra Bárcenas pels delictes de corrupció política i coaccions relacionats amb la suposada comptabilitat B del Partit Popular, però després de ser desestimats, ha rebutjat recórrer en apel·lació.

A primers de febrer, Ana Palacio va presentar davant del jutjat d'instrucció de Madrid una querella per injúries contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas i "qualsevol persona que resulti relacionada causalment" amb les informacions que afirmaven que va cobrar un sobresou en B de 6.000 euros. En un comunicat remès a Efe, Palau negava ser la receptora d'aquests diners que segons la informació que va publicar el diari 'El País' el passat 31 de gener, figurava en els anomenats "papers de Bárcenas" i recalcava que havia acreditat que en la data que figura en aquests papers, el 10 de febrer de 2004, es trobava fora d'Espanya.

El passat 22 de març, Bárcenas va anunciar davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que l'havia citat en relació amb la presumpta comptabilitat B del Partit Popular, que no estava disposat a tornar a prestar declaració. Aquest dia es va negar a contestar a les preguntes del jutge, així com a sotmetre a una prova cal·ligràfica, amb l'argument que ja havia complert amb anterioritat amb aquests requeriments judicials.

stats