cas bárcenas
Política 29/08/2013

El PP va esborrar els discos durs dels dos ordinadors que Bárcenas va utilitzar a la seu del partit

El partit diu que va formatar-los quan van canviar d'usuari, tal com obliga la llei de protecció de dades

Europa Press
1 min

MadridEl Partit Popular (PP) va esborrar el contingut dels discos durs dels dos ordinadors que l'extresorer Luis Bárcenas va utilitzar a la seu del carrer Génova de Madrid i que el partit va lliurar la setmana passada per ordre del jutge que investiga la suposada comptabilitat B del PP, Pablo Ruz, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha posat de manifest en el bolcat dels ordinadors que s'està fent en presència del secretari judicial del jutjat central d'instrucció número 5 des de les nou d'aquest matí de dijous.

En concret, un dels ordinadors −un PC de la marca Toshiba− va ser enviat sense disc dur, mentre que l'altre −un Apple− conté uns 465 gigues de continguts que estan sent descarregats i analitzats avui a l'Audiència Nacional.

El PP va esborrar els ordinadors quan van canviar d'usuari

El Partit Popular s'ha defensat i ha al·legat que la llei de protecció de dades obliga a esborrar i formatar els ordinadors cada vegada que un usuari el retorna a l'empresa perquè el pugui utilitzar algú altre. A més, el partit precisa que el portàtil del qual Bárcenas va assegurar que havia extret informació amb un 'pendrive', no té port USB per poder fer-ho.

stats