CAS BÁRCENAS
Política 13/02/2013

El PP va pagar a Bárcenas fins al desembre del 2012 la seva indemnització per acomiadament

El partit justifica els pagaments que ha revelat 'El País'. El diari també destapa que l'extresorer va mantenir un despatx i una secretària a la seu del PP fins a mitjans d'aquest gener

Ara
2 min

BarcelonaEl PP ha emès un comunicat en què explica que fins al desembre del 2012 va estar pagant al seu extresorer Luis Bárcenas la indemnització per acomiadament derivada de la decisió de no readmetre'l, fa dos anys, arran de l'escàndol del cas Gürtel, en què Bárcenas va ser imputat el febrer del 2009. També remarquen que, en concloure els pagaments, va quedar "saldat i liquidat" el contracte entre ambdues parts. El comunicat és la resposta del PP a la informació que publica aquest dimecres 'El País', en què assegura que el partit va pagar a Bárcenas la seguretat social i 400.000 euros de quitança prorratejats, i també revela que l'extresorer va tenir un despatx propi a la seu del PP, al carrer Gènova de Madrid, fins al passat 16 de gener, i que hi anava regularment. A més, segons 'El País', Bárcenas també tenia una secretària a la seva disposició que feia trucades per ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al comunicat emès aquest matí, el PP recorda que al 2010 Bárcenas va sol·licitar la reincorporació al seu lloc de treball a les oficines centrals del partit, "després de finalitzar l'excedència forçosa que tenia concedida pel seu escó de senador". Bárcenas va deixar el seient al Senat un cop es va aixecar el secret de sumari del cas Gürtel, l'abril del 2010. En aquest moment, el PP –que ja l'havia apartat del càrrec de tresorer– va decidir no readmetre'l i, "en virtut de l'estatut dels treballadors", remarca el comunicat, el partit i Bárcenas van acordar una indemnització per acomiadament improcedent. Tot i l'acord, Bárcenas va deixar la militància del PP.

Les dues parts van acordar que la indemnització –de 400.000 euros, segons 'El País'– es pagaria de manera fraccionada amb pagaments mensuals, i que el PP es faria càrrec de les cotitzacions socials corresponents durant el període d'abonament de la liquidació, explica el comunicat, que també remarca que "amb la percepció d'aquesta indemnització es va considerar saldat i liquidat el contracte de treball que unia les dues parts, no realitzant, el senyor Bárcenas, cap altre treball des d'aquell moment per al Partit Popular", conclou la nota.

stats