Política 12/02/2015

Bárcenas demana permís al jutge Ruz per marxar 14 dies de vacances

El magistrat li ha respost que ha d'especificar per escrit a quin destí es dirigirà

Effe
1 min
Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu, podrà sortir de presó si paga 200.000 euros. EFE

BarcelonaL'extresorer del PP Luis Bárcenas ha demanat al jutge Pablo Ruz permís per anar-se'n 14 dies de vacances a una regió d'Espanya que no ha especificat i el magistrat li ha contestat que abans de donar-ha d'informar del lloc on pretén passar aquests dies. Segons han informat fonts jurídiques, l'advocat de Bárcenas, Francisco Maroto, va remetre al jutjat de Ruz la petició que el seu defensat pugui anar-se'n del 20 de febrer al 6 de març de vacances amb la seva família i signar cada dilluns, dimecres i divendres al jutjat més pròxim al seu destí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, en l'escrit no explicava la localitat a la qual es disposa a anar i apuntava que ho comunicaria en persona al jutjat, però el jutge li ha respost avui que ha especificar per escrit. En cas que Ruz accepti la seva petició, aquestes serien les primeres vacances de Bárcenas després de la seva sortida el passat 22 de gener de la presó de Soto del Real, on va romandre ingressat 19 mesos per la seva imputació en el cas Gürtel.

Ruz va decretar el seu ingrés a la presó el 27 juny 2013 després que es descobrís el seu patrimoni a l'estranger i la Sala Penal va dictar la seva sortida el passat gener, previ pagament d'una fiança de 200.000 euros, en considerar que ja no hi ha risc de fuga.

No obstant això, li va imposar diverses mesures cautelars, entre elles la compareixença a l'Audiència Nacional cada dilluns, dimecres i divendres, així com la retirada el passaport i la prohibició d'abandonar Espanya.

stats