POLÍTICA MUNICIPAL
Política 18/03/2015

El líder d'ICV a l'ajuntament de Sant Boi estripa el carnet però es manté de tinent d'alcalde

Luis Pérez és regidor des del 1987 i va ser cap de llista el 2007 i el 2011, però la cúpula local l'havia rellevat de cara a aquestes municipals

Roger Tugas
1 min
Captura de l'ajuntament de Sant Boi on apareix Luis Pérez com a tinent d'alcalde

BarcelonaEl líder d'ICV a l'ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Luís Pérez, ha estripat el carnet de la formació ecosocialista, però això no li impedeix mantenir-se com a segon tinent d'alcalde del consistori, amb un equip de govern en coalició amb el PSC, que n'ostenta l'alcaldia. Segons ha pogut saber l'ARA, el regidor va comunicar la seva voluntat d'abandonar el partit abans del 7 de gener, quan la direcció local ecosocialista va tramitar la petició. Les fonts consultades expliquen que va realitzar el gest arran de discrepàncies amb la cúpula de Sant Boi d'ICV, que el va rellevar com a cap de llista l'octubre en favor d'un tiquet format per Josep Puigdengolas i Alba Martínez, també regidors de l'equip de govern. Pérez, per contra, proposava celebrar primàries obertes perquè la ciutadania escollís el candidat, una opció que va ser descartada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nascut a Melilla, l'experiència municipal de Pérez és dilatada, atès que va ser elegit regidor a Sant Boi ja el 1987 en una llista del PSUC. El 2003 va entrar al govern i va assumir les regidories d’Educació, Benestar Social i Civisme i a les eleccions del 2007 va ser el cap de llista d'ICV i posteriorment va assumir la tinença d'alcaldia d'Educació i Civisme. El 2011 va tornar a ser el candidat i va ser nomenat pel llavors alcalde Jaume Bosch com a segon tinent d'alcalde, titular de les àrees d'Educació, Civisme, Universitats i Normalització Lingüística, càrrec que encara reté malgrat haver-se donat de baixa d'ICV.

stats