Política16/05/2012

Mor als 76 anys Macrino Suárez, l'últim ministre del govern republicà a l'exili

Va ser ministre d'Economia de l'últim govern de la II República a l'exili, amb base a París, entre el febrer del 1971 i el juny del 1977

Efe

OviedoL'economista Macrino Suárez, l'últim dels ministres de la segona República espanyola a l'exili (1971-1977) que continuava viu, ha mort aquest dimarts a la nit a casa seva, a Oviedo, a 76 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui l'associació José Maldonado, de la qual Macrino Suárez era president, el funeral de l'exministre es farà demà dijous, després que se l'incineri.

Cargando
No hay anuncios

Macrino Suárez va néixer a Luarca (municipi de Valdés, al litoral de l'occident asturià) el 1936, i era doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de París.

Va ser ministre d'Economia de l'últim govern de la II República a l'exili, amb base a París, entre el febrer del 1971 i el juny del 1977, quan Fernando Valera era el cap del govern de la República a l'exili i José Maldonado n'era el president. El govern a l'exili es va dissoldre després que es reconeguessin com a democràtiques les eleccions a Espanya del 1977.

Cargando
No hay anuncios

Macrino Suárez també va ser secretari general del partit Acció Democràtica Espanyola, i va ocupar el mateix càrrec al Consell Federal Espanyol, que pertanyia al Moviment Europeu, una organització europeista constituïda el 1949 a París.

Des que es va jubilar el 2005, Macrino Suárez es va establir a la seva Astúries natal i era president de l'Ateneu Republicà d'Astúries i de l'Associació José Maldonado.