Política 13/06/2014

Madina creu que els canvis al PSC i al PSOE "enfortiran" la unió entre Catalunya i Espanya

L'aspirant a secretari general promet un "xoc de modernitat" a l'Estat espanyol

Joan Rusiñol
1 min

"El compromís sempre és un pas endavant, mai enrere". Amb aquestes paraules, davant del bust de Ramón Rubial al Senat, Eduardo Madina (Bilbao, 1976) ha anunciat oficialment que es presenta per dirigir el PSOE. El diputat basc ha promès un "xoc de modernitat" si és elegit secretari general del seu partit a les primàries del 13 de juliol. En el debat territorial, però, assumeix el camí marcat per Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha assegurat que el procés de renovació al socialisme espanyol i català servirà per "enfortir" els llaços de convivència entre Catalunya i Espanya que, a parer seu, simbolitza l'entesa entre PSOE i PSC. Madina se sent còmode amb les conclusions de la Declaració de Granada, en què s'aposta per una reforma federal de la Constitució però sense acceptar el dret a decidir dels catalans. El federalisme és un dels compromisos que assumeix el candidat.

Ha insistit diverses vegades que ela formació ha de recuperar la "vocació majoritària" i ser pal de paller de la "convivència" entre ciutadans amb diversos sentiments identitaris i consciència nacional.

Madina, que ha admès que Rubial és el seu principal referent polític, ha assegurat que se sent molt acompanyat per la militància i que es presenta per "continuar un temps nou que ja ha començat" amb l'elecció directa, per part dels militants, del secretari general. Ha promès que, si guanya, mantindrà les primàries obertes a la ciutadania per elegir el candidat a la presidència del govern espanyol. També s'ha mostrat disposat a debatre amb els altres aspirants en aquesta campanya, que avui comença amb la recollida d'avals.

stats