Política 18/06/2019

El magistrat sol·licita més proves en la investigació de Torra pels llaços grocs

El TSJC insta les parts a presentar nous elements per acreditar la "desobediència" del president

Ara
2 min
El magistrat sol·licita més proves en la investigació de Torra pels llaços grocs

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sol·licita ara noves proves per completar la instrucció del cas de desobediència obert contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Tot i que el 15 de maig passat, dues setmanes després d'interrogar Torra, el magistrat va considerar que ja tenia prou elements per decidir sobre la suspensió del president, ara demana recopilar més proves per confirmar o no el seu posicionament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 15 de maig passat el magistrat Ramos va interrogar el president de la Generalitat per haver mantingut els llaços grocs als edificis públics del Govern malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que ho prohibia. Només dues setmanes després assegurava que tenia prou proves per prendre una decisió amb uns terminis que suposaven un temps rècord en la instrucció de la causa, ja que la Fiscalia va presentar la querella per desobediència a finals de març i el 2 d'abril ja havia estat acceptada pel TSJC.

En la seva declaració, Torra va apel·lar als drets humans a l'hora de defensar la decisió de mantenir la simbologia de suport als presos polítics als edificis públics tot i l'ordre de retirar-la. Aleshores, el president va respondre a cinc preguntes de la Fiscalia i va rebutjar respondre a Vox per "decència democràtica".

Tot i que el magistrat instructor va instar les parts implicades a mantenir confidencialitat durant el període electoral, és cert que la declaració de Torra va suscitar la reflexió del Tribunal, que va demanar noves proves i va deixar clar que la investigació contra el president continuaria endavant. Un dels documents requerits va ser un informe al Síndic de Greuges sobre l'exhibició dels llaços i l'origen de l'ordre de mantenir-los. També va sol·licitar al gabinet de comunicació de Presidència que se li facilitessin dues notes de premsa relacionades amb els requeriments de la JEC. Unes dades que, en qualsevol cas, han resultat insuficients per prendre una decisió en ferm.

stats